O nama

Kratki historijat kompanije

Oformljena kao dio Velefarmacije Sarajevo u ulici Mladena Balorde sa ciljem da lijekovima, hemikalijama i sanitetskim materijalom snabdjeva stanovništvo Hercegovine.
Nakon deset godina rada u iznajmljenim prostorijama uselili u svoje prostorije u ulici Muje Pašića 4, u naselju Zalik u Mostaru gdje se i danas nalazi. Poslovni prostori u koje se uselilo bili su rađeni po najvišim standardima i zahtjevima farmaceutske struke.
Narednih godina širi se tržište na Dalmaciju i Crnu Goru uz stalno povećanje broja zaposlenih i prilagođavanje organizacione strukture zahtjevima tržišta.
Nastavljamo djelatnost kao samostalna Radna organizacija Hercegovinalijek sa 41 zaposlenikom.
Usljed ratnih dejstava potpuno se prekida rad i u tom periodu došlo je do potpune devastacije prostora i požara u dijelu objekta.

Uz pomoć Evropske unije obnavlja se djelatnost Hercegovinalijeka prvo kao centra za distribuciju lijekova iz humanitarnih pošiljki a poslije i komercijalnog dijela firme.

Procesom privatizacije u maju 2000 godine Hercegovinalijek d.d. mijenja vlasničku strukturu i transformiše se u Hercegovinalijek d.o.o. Mostar.
Otvorena podružnica Društva u Sarajevu sa skladišnim prostorom, uredima i ostalim, na ukupnoj površini od 3000 m2, sa savremenom opremom i organizacijom rada.
Otvorena podružnica Društva u Brčko Distriktu.
Otvorena podružnica Društva u Sanskom Mostu.

Proširen skladišni prostor za dodatnih 6000 paletnih mjesta kupovinom novog objekta u Podružnici Sarajevo.

Dokumenti