Prodajni programi

Široki asortiman medicinskih proizvoda

Farmaceutika

Farmaceutika čini 85% prometa veledrogerije Hercegovinalijek d.o.o. i nudi najširu paletu farmaceutskih preparata domaćih i stranih proizvođača. Zahvaljujući tome, našim kupcima su dostupni svi lijekovi, prisutni na evropskom i svjetskom tržištu.

Hercegovinalijek d.o.o. posebno vodi brigu o odabiru dobavljača. Osim osnovnog zahtjeva da su dobavljači registrovani i sposobni ispuniti potrebe i očekivanja veledrogerije Hercegovinalijek d.o.o. i njenih kupaca, pri narudžbama se posebno vodi računa o poslovnom moralu temeljenom na nabavi samo onih proizvoda koji su uspješno prošli sva potrebna ispitivanja i registracije, te čija su svojstva potvrdile najuglednije institucije za kontrolu i registraciju lijekova i medicinskih proizvoda.

Zastupništva i ekskluzivne distribucije

Zahvaljujući dugogodišnjoj uspješnoj poslovnoj saradnji s najuglednijim svjetskim proizvođačima, veledrogerija Hercegovinalijek d.o.o. je stekla status zastupnika, odnosno ekskluzivnog distributera njihovih proizvodnih programa.

Upravo ta činjenica, čini taj asortiman specifičnim, jer uz uobičajenu djelatnost veledrogerije tu su i zahtjevni poslovi usklađivanja s legislativom, te mnogobrojne marketinške aktivnosti.

Dijetetika i kozmetika

Dijetetika i kozmetika obuhvataju više od 2000 proizvoda.

Na ponudi su bezreceptni lijekovi, kozmetika, roba široke potrošnje, visokokvalitetna dijetetika, kao i dermatološka kozmetika koja se prodaje u apotekama i specijaliziranim ustanovama.

Medicinski proizvodi i specijalistika

Više od 1000 artikala u asortimanu čini odjel medicinskih proizvoda jednim od najopsežnijih programa veledrogerije Hercegovinalijek d.o.o.

Paletu različitih programa čine klinička i laboratorijska dijagnostika, hemodijaliza, kardijalna hirurgija, oftalmologija, medicinski potrošni materijal, zavojni i sanitetski materijal, dezinfekcijski materijal, te ostali medicinski programi.
Uz stalno praćenje ponude njeguje se pravilo da proizvodi moraju zadovoljiti najstrožije kriterije savremene medicine i pridonositi općem unaprijeđenju.

Dental

Prodajni centar Dentala sastavni je dio veledrogerije Hercegovinalijek d.o.o. od 2005. godine, te najvažniji distributer opreme i materijala za stomatološku, odnosno zubotehničku djelatnost.

Trajno stručno usavršavanje zaposlenika sastavni je dio strategije razvoja. Znanje o novim proizvodima i programima, te savladavanje inovativnih vještina našim uposlenicima olakšava svakodnevne prodajne aktivnosti. Na taj način našim korisnicima u svakodnevnoj praksi omogućujemo kvalitetnije informacije o upotrebi novih stručnih tehnika i tehnologija. Hercegovinalijek d.o.o. zasluženo nosi titulu ovlaštenog i/ili ekskluzivnog uvoznika i distributera proizvodnih programa najuglednijeg svjetskog proizvođača u području stomatologije.